\"ولي‌الله دهقاني سانيچ \"رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري ساوجبلاغ و سرپرست تيم باستان‌شناسي کاوش تپه ينگه امام با بيان اين مطلب به ميراث آريا(‌‌‌ CHTN)گفت : قرار بود فصل دوم کاوش اين تپه امسال انجام شود، اما با توجه به فراهم نشدن امکانات نتواستيم امسال کاوش را انجام دهيم.

وي افزود: مجوز کاوش تپه از سوي پژوهشکده باستان‌شناسي صادر شده است .

به گفته سانيچ، پژوهشکده باستان‌شناسي براي کاوش اين تپه 25 ميليون تومان اعتبار تأمين کرده است که اين اعتبار براي کاوش‌هاي سال آينده مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

نخستين فصل کاوش‌هاي تپه ينگه امام در سال گذشته و با سرپرستي دهقاني انجام شده بود.

وي خاطرنشان کرد: تبديل تپه ينگه امام به سايت گردشگري- تاريخي از ديگر اقداماتي است که قرار است بعد از مرمت کاروانسراي ينگي امام انجام شود.

بنا بر اين گزارش ، اين محوطه تاريخي اگرچه متعلق به دوران اسلامي و پيش از آن بوده اما با اين وجود هنوز قدمت پيش از تاريخ آن مشخص نشده است .

اين گزارش حاکيست ؛ کاروانسرا، تپه تاريخي و بناي امامزاده ينگه از جمله آخرين بازمانده‌هاي روستاي تاريخي ينگه امام محسوب مي‌شود. روستايي تاريخي که به علت ورود يکي از نوادگان امام موسي کاظم و شهادت ايشان در اين مکان، نام قديم آن که در هيچ منبعي هم از آن ياد نشده، تغيير کرده و ينگه امام نام گرفته است، يعني امام تازه وارد شده به اين سرزمين.

115/


انتهای پیام/

کد خبر 1386082224